Ce trebuie sa stii inainte de prima epilare cu ceara

Fiecare dintre noi am trecut prin aceasta faza. Fiecare dintre noi am cautat acea doza de curaj pentru a experimenta prima data acest tip de epilare. Cea mai mare frica era frica de durere. Atunci cand ajungi intr-un salon de cosmetica si vezi toate obiectele: aparatul de incalzit ceara, rezervele de ceara, spatulele, fasiile de hartie, parca te ia si mai tare teama. Insa cu a doua, a treia sedinta aceasta teama dispare. Poate nu e nimeni care sa iti povesteasca cum s-a desfasurat prima sedinta de epilare cu ceara, asa ca acum ai ocazia sa afli cateva lucruri  despre epilarea cu ceara pe care e bine sa le stii inainte de prima sedinta.

Epilarea cu ceara consta in aplicarea cerii pe suprafata paroasa pentru a smulge firul de par cu tot cu radacina, in comparatie cu epilarea cu lama care urmareste sa taie firul de par doar de la nivelul pielii. Acest lucru conduce la o piele fina o perioada mai indelungata. Pana se formeaza din nou radacina iar firul de par ajunge sa strapunga pielea dureaza aproximativ 2-3 saptamani. In schimb, epilarea cu lama trebuie efectuata la cateva zile deoarece cresterea firului de par este sporita si de dusurile repetate.

Dintre toate metodele, epilarea cu ceara este cea mai eficienta si sanatoasa. Exista persoane care sunt sceptice in ceea ce priveste metodele de epilare definitiva, fapt pentru care aleg in continuare epilarea cu ceara traditionala. Avand in vedere ca in cadrul acestui proces, ceara reuseste sa smulga radacina firului de par, urmatoarea va fi mai slaba. De aceea, prima sedinta este mai dureroasa din cauza radacinilor mai mari, urmand ca apoi durerea sa fie tot mai slaba datorita radacinilor slabe. Astfel ca, sedintele de epilare cu ceara se fac constant pentru imbunatatirea rezultatelor.

Un alt aspect foarte important este legat de folosirea anumitor produse dupa epilarea cu ceara. Imediat dupa epilare, pentru a calma iritatiile pielii se poate folosi ulei de calmare sau creme cu antibiotic in cazul in care apar bubite mici rosii. De asemenea, exista situatii in care firul de par creste sub piele deoarece nu are suficienta putere pentru a strapunge pielea. Pentru a ajuta aceste fire de par sa iasa se pot folosi manusi dure in timpul dusului care vor elimina stratul de piele moarta. Aceste manusi se folosesc numai dupa ce se observa aceste fire de par sub piele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *