Nu plange dupa dintii tai, ci actioneaza!

Suntem fragili ca niste bibelouri de portelan, asemenea unor trestii aflate in bataia vantului puternic sau ca puful de papadie conform viziunii marilor ganditori ai omenirii. Experiente felurite vin sa ne maturizeze de-a lungul vietii. Intr-o dimineata, din cauza lipsei de calciu ne putem trezi cu dintii in batista. Uneia dintre prietenele mele i se macinau dintii in fiecare zi, fara sa mestece. Se trezea ingrozita cu bucati de masea sau de incisivi in gura. Un var aflat la varsta adolescentei a condus fara permis o motoreta pe un drum lateral, a intrat cu viteza intr-un stalp de ciment si si-a pierdut toti dintii.

Una dintre colegele mele s-a urcat in microbuzul cu care facea naveta dimineata, iar soferul a intrat intr-un tir si in acel incident si-a pierdut trei dinti din fata pe care a trebuit sa ii puna, fiindca nimeni nu a suportat cheltuielile.

Se pot intampla multe si nu exclude posibilitatea de a te trezi partial sau total fara dinti.

Ce ai de facut in acest caz? Nu pierde timpul plangand sau intrebandu-te de ce tocmai tie ti se intampla asta, ci actioneaza si programeaza-te pentru implant dentar

Orice intarziere este in defavoarea ta si complica mult lucrurile. Ducandu-te la timp este posibil sa mai salvezi din dinti si sa ai nevoie de mai putine implanturi sau sa nu fie cazul sa se faca aditie de os.

La cel mai mic semn de boala a danturii ar trebui sa ne prezentam la stomatolog fiindca mai usor se trateaza o carie abia vizibilă decat o gaura care compromite jumatate din masea, mai usor se pun implanturi cand dintele a fost extras recent, decat atunci cand am stat cu el lipsa ani de zile.

Stiu, oamenii invoca teama de stomatolog si lipsa banilor, dar acum nu mai sunt de actualitate nici primul, nici al doilea motiv.

Daca nu ai bani suficienti, poti plati in rate egale, fara dobanda, toate tratamentele. Durerea este atenuata pana la anulare de catre anesteziere cu substante care isi fac efectul, fara sa aiba urmari negative asupra organismului.

Stomatologul va alege ceea ce este compatibil cu situatia ta medicala si cu tipul de tratamnete pe care doreste sa ti le aplice intr-o sedinta: inhalosedarea sau anestezierea intravenoasa.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *