Raspuns la intrebarile existentiale

Multe sunt intrebarile care ne framanta, fiindca traim la cote maxime, iar timpul devine cu fiecare zi mai insuficient pentru proiecte, serviciu, momentele petrecute in familie.

In afara de aceste sarcini, omul trebuie sa faca si cumparaturi si sa stea la rand la casa de marcat, sa isi plateasca facturile si mai ales sa isi achite impozitele, sa nu fie obligat la plata unor penalizari, sau si mai rau de-atat sa i se puna poprire pe bunuri.

Un drum pana la ghiseul ANAF-ului implica timp pierdut si cheltuieli legate de transportul pana acolo. Deplasarea ia timp, statul la coada ia timp, completarea eronata a unui formular din cauza starii tensionate ia timp, de aceea plata impozitului online  inseamna simplificarea procedurilor. Poti completa formularele imbracat in pijamale si incaltat cu papucii pufosi, stand in fata telefonului inteligent, a tabletei, computerului sau laptopului, cu ceasca de cafea aburinda in suportul ei special, sa nu o versi pe tastatura.

In momentul in care iti achiti impozitele, mancarea poate sa fiarba pe foc, fiindca poti sa accesezi ghidul de utilizare a sistemului de plati online sa fii pregatit bine si sa accesezi ghiseul online dupa aceea. In 10 minute ti-ai facut datoria de la domiciliu, in timp ce daca te-ai fi deplasat, ai fi stat cel putin 3-4 ore.

Tinerii fiind nu priviti cu mila la parintii vostri batrani, la cheltuielile pe care le au ba cu alimentele, cu intretinerea si medicamentele si nu va cuprinde teama, cand le vedeti eforturile supraomenesti?

Omul nu ramane tanar la nesfarsit, de aceea are nevoie de o pensia facultativa privata  care sa ii suplimenteze veniturile, cand va avea mai mare nevoie de asta.

Ganditi-va ca un om batran nu mai poate munci in gospodaria sa si atunci trebuie sa platesca pe cineva sa il ajute! Cu varsta apar si problemele de sanatate si va fi dependent de anumite medicamente, iar pentru a le cumpara lunar este vorba de o suma facultativa, fiindca pensia este mult mai mica decat ultimul salariu.

Plafonul minim lunar de pensie facultativa este de 45 de lei, iar numarul de luni/rate este de 90. Cu un efort minim, strangeti in cont cel putin 4050 de lei, dar puteti extinde pe cel putin 10 ani acest angajament, iar suma va fi de cel putin 5400 de lei.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *