Cum sa amenajam camera copilului

Amenajarea locuintei noastre este una din marile noastre prioritati, atunci cand ne mutam la casa noua. Insa dintre toate camerele, cea mai importanta o reprezinta camera copilului, mai ales daca ai un copil mic / nou nascut.
Capitolul ‘’amenajare camera copilului’’ este un subiect intens dezbatut in mediul online. Camera copiilor trebuie sa fie amenajata intr-o maniera armonioasa, fara prea multe elemente de decor care sa o incarce inutil. Elementele prea puternice (de orice natura) pot da celui mic o stare de nervozitate si agitatie, aparent nejustificata.
Asadar, cum este recomandat sa amenajam camera celui mic?

  • Primul element il constituie culoarea aleasa pentru pereti: este de preferat sa optati pentru culori pastelate precum galben pai, roz prafuit, bleu pastel si asa mai departe. Culorile prea tipatoare ii pot agita pe cei mici.
  • Mobilierul trebuie sa aiba o structura sigura si minimalista: patutul trebuie sa fie pe masura inaltimii, astfel incat copilul dumneavoastra sa nu intampine dificultati atunci cand doreste sa urce sau sa coboare din el.
  • Paturile si pernele trebuie sa fie din materiale naturale, precum bumbacul, caci bumbacul este bland cu pielea si nu provoaca iritatii, fiind cel mai recomandat material pentru copii.
  • Asigurati-va ca aveti jaluzele sau perdele la fereastra de la camera copilului, care sa fie in armonie cu culoarea peretilor si design-ul mobilierului.
  • Pentru a crea un plus de armonie, asezati la pervazul geamului un bonsai – bonsaiul este o planta de ghiveci foarte apreciata si necesita un minim de efort din partea voastra. Daca nu stiti nimic despre bonsai, cautati informatii despre ingrijirea bonsailor pe internet sau in carti de specialitate.


Daca intampinati dificultati in alegerea mobilierului perfect, atunci nu ezitati sa cereti sfatul unui designer de interior, care o sa gandeasca toate elementele si dispunerea lor in spatiu, astfel incat sa ajunga la rezultatul dorit.
In concluzie, daca o veti tine cont de aceste reguli simple, o sa va fie mult mai usor sa amenajati camera celui mic (in cazul in care nu apelati la ajutor specializat), pentru a obtine rezultatul mult dorit, de care cel mic se va bucura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *