O carte pentru iubitorii de istorie

Cu siguranta, una din cele mai marcante personalitati din Romania, din secolul trecut, dar si din secolul acesta, a fost Maiestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei. Un om care a vazut cum se scrie istoria si care a participat activ la cele mai importante momente din trecutul natiunii noastre, Regele Mihai s-a distins nu numai prin grandoarea personajului in sine, ci si prin calitati umane deosebite cum ar fi diplomatia, modestia si omenia iestita din comun. A facut totul pentru tara sa, desi multi nu l-au inteles, altii l-au blamat, insa foarte multi au reusit sa priceapa subtilitatea gesturilor sale.

Maiestatea Sa Regele Mihai I a fost si este iubit nu numai de generatia bunicilor nostri, ci si de cei mai tineri dintre noi, care au avut rabdarea si intelepciunea de a citi si a cerceta adevarata istorie a neamului romanesc, nu ceea ce s-a dorit a fi impus de catre un regim care nu voia sa se stie nimic despre realitatea petrecuta acum mai bine de 70 de lei. Plecat intr-un exil fortat, sub amenintarea unor fapte miselesti, Regele Mihai I a continuat sa isi iubeasca tara, sa fie roman si sa lupte pentru noi asa cum a putut, uneori suportand lucruri pe care un om precum Maiestatea Sa nu ar fi trebuit sa le indure vreodata.

Pentru cei care iubesc acest capitol imens al istoriei noastre, dar si personalitatea Maiestatii Sale, la librariadelfin.ro este disponibila cartea document Conversatii cu Regele Mihai, scrisa de Stelian Tanase, un mare om de cultura, scriitor, eseist, istoric, regizor etc. Cartea a aparut pentru a marca un an de la trecerea in nefiinta a Maiestatii Sale. Este vorba despre transcrieri fidele ale unor inregistrari video si audio, realizate de autor cu Regele Mihai. Maiestatea Sa povesteste momentele inedite, tragice chiar din viata sa, cu o naturalete uimitoare si cu un umor subtil si elegant uneori. Este o carte pe care nu o poti lasa din mana pana la final si care te intristeaza in momentul in care o termini de citit.

Conversatii cu Regele Mihai de la librariadelfin.ro este acel document ce nu trebuie sa iti lipseasca din colectie daca iubesti istoria si daca doresti sa stii ce s-a intampat cu adevarat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *