Merită să cumpărați un telefon Nokia în 2022?

În trecut, înainte de revoluția smartphone-urilor, Nokia a avut un succes uriaș cu telefoane mobile simple și rezistente, iar atracția principală fiind celebrul „joc șarpe”. Acum, marca finlandeză încearcă să-și recapete cota de piață cu modele entry-level și intermediare.

Cu prețuri cuprinse intre 500-2500 lei, telefoanele Nokia încearcă să-și recâștige popularitatea de altă dată. În continuare vă prezentam câteva modele de smartphone-uri Nokia care merită puțină atenție. Concluziile le trageți voi la final.

Nokia C20 32GB Android 5.0 MP

Este unul dintre modelele de telefoane mobile Nokia entry-level din Brazilia. Disponibil în culorile albastru și crem, Nokia C20 folosește sistemul Android 11 Go, optimizat pentru smartphone-uri entry-level. Este un model simplu și ușor de utilizat, cu intrare pentru două cipuri. Chiar și așa, este un telefon mobil Nokia cu valoare mică. Dispozitivul are două camere de 5MP, cu sistem HDR, care îmbunătățește culorile fotografiilor. Telefonul mobil are un bliț LED frontal și spate, precum și o funcție de înfrumusețare foto iar ecranul de 6,5 inchi are rezoluție HD.

Nokia C20 are doar 32 GB de memorie internă și 2 GB de RAM. Dispozitivul, totuși, acceptă card MicroSD de până la 256 GB pentru a extinde posibilitățile de stocare. Bateria durează până la o zi întreagă, conform mărcii. Telefonul are procesorul SC9863a, un octa-core care atinge viteza de până la 1,6 GHz. Cea mai mare atracție este prețul și este un device potrivit pentru cei care doresc să cheltuiască puțin. Și pentru că un telefon ar trebui să vină întotdeauna la pachet și cu o protecție, pe Etuo vă propunem o gamă largă de huse pentru diferite modele de Nokia, cum ar fi husa Nokia G10, de exemplu.

Smartphone Nokia 1.4 NK028 64GB

Nokia 1.4 are caracteristici similare cu Nokia C20, dar cu mai multe aspecte pozitive. Memoria de 64 GB este o îmbunătățire față de modelul anterior. Ecranul, de 6,517 inci, este ceva mai mare, pe lângă faptul că are un sistem cu amprentă.

Acest telefon Nokia are o pereche de lentile pe spate, de 8 MP pe camera principală, plus încă 2 MP pe un obiectiv macro și bliț LED din spate. Camera frontală este încă de 5MP. Modelul are 64 GB memorie cu 2 GB RAM. Ca și în cazul lui C20, este posibil să extindeți spațiul de stocare cu un card MicroSD până la 256 GB.

Bateria nedetașabilă durează până la două zile, conform mărcii. Sistemul de operare este Android Q Go, iar procesorul este Qualcomm QM215, unul dintre cele mai simple. Cea mai mare atracție, ca și modelul anterior, este valoarea sa, prețul fiind unul mic.

Nokia 2.4 NK01 64GB Android

Este unul dintre principalele modele de telefoane mobile Nokia de gamă medie din Romania. Tot cu sistemul de operare Android Go (optimizat pentru modele mai simple), telefonul are un ecran de 6,5 inchi cu rezoluție HD+. Are o cameră frontală de 5MP. Principalul punct culminant este perechea de lentile din spate, cu senzori de 13MP și 2MP. Dispozitivul are funcție de portret și este pregătit pentru a face fotografii pe timp de noapte.

O altă noutate este funcția de deblocare prin amprentă sau recunoaștere facială. Nokia 2.4 are procesorul MediaTek Helio P22, cu 64 GB memorie internă și 3 GB RAM, și acceptă un card MicroSD de până la 512 GB pentru extinderea spațiului de stocare.

Așadar, cu toate că încă nu pot concura cu giganții Samsung sau Apple, telefoanele Nokia sunt și în 2022 o alegere decentă pentru doritorii de smartphone-uri de gamă entry level sau intermediara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *