Curatenia la ea acasa!

In spitale ar trebui sa fie o curatenie deplina. Fiecare coltisor al spitalului ar trebui sa fie impecabil. Bine curatat si foarte bine sterilizat. Asta pentru a-I proteja atat pe cei care lucreaza in spitale si mai ales pentru pacientii care ii calca pragul in fiecare zi. M-as bucura tare mult sa vad schimbari. Sa vad ca se investeste din ce in ce mai mult in spitale, in educatie, in lucrurile care conteaza. Caci pana la urma totul este spre bine nostrum cel dragi noua. Si mi-ar placea ca toata lumea sa gandeasca asa cum gandesc eu, cel putin in ceea ce priveste spitalele si chiar scolile.

Orice spital are nevoie de consumbile medicale, precum: manusi de unica folosinta, seringi, bisturie, pansamanete, dar si de dezinfectanti, consumabile sterilizare online, hartie sterilizare si multe alte produse. Nu stiu in cate spitale din Romania se efectueaza operatiuni de curatare si dezinfectare conform normelor in vigoare. Si tare m-as bucura ca in toate spitalele sa fie o curatenie de sa iti vina sa te descalti. Dar in multe din pacate iti este si frica sa calci, d-apoi sa te mai si internezi.

Stiati ca riscul ca un pacient sa contacteze o alta boala sau un alt virus, bacterie creste cu 20 si chiar 30 la suta in spitale? Mai ales in spitalele in care instrumentele medicale nu au fost curatate corespunzator?

Orice instrument ce p-oate fi folosit de mai multe ori trebuie curatat, dezinfectat si sterilizat. Pentru a nu pune in pericol viata pacientilor. La noi in tara nu exista inca un raport care sa ne prezinte numarul persoanelor care si-au pierdut viata in urma unei infectii survenite in momentul in care acesta era in spital. Dar nu mai eu stiu cateva cazuri… Nu spun ca toate spitalele sunt la fel, Doamne freest! Am fost si in spitale din Romania care staraluceau de curatenie si care m-au impresionat. Dar multe dintre ele nu apartiuneau de sectorul public, ci erau private.

Daca este sa aleg intre un spital privat sau unul de stat as alege cu siguranta unul privat. Si asta doar pentru ca eu ma simt mai in siguranta si chiar daca platesc mai mult (desi am asigurare de santate – care in cele mai multe cazuri este inutila sau mai trebuie sa placesc si pe deasupra) simt ca medicii se comporta altfel si parca au mai multa rabdare. Dar au fost si cazuri in care nu m-am simtit confortabil la un control realizat intr-un spital privat. Sa nu uitam totusi ca multi medici care lucreaza la spitalele private, lucreaza si la spitalele de stat. Dar in ceea ce priveste curatenia, parca in spitalele de stat este putin mai curat.

Nu stiu ce preferati voi si m-as bucura sa aflu ce si de ce. Dar eu sincera m-am saturat de sistemul nostru medical. Stim cu totii ca sunt atat de multe probleme. Si culmea e ca in loc sa le rezolvam, pe zi ce trece apar altele si mai grave.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *