Ce flori sunt potrivite pentru funerarii

Indiferent de principiile și regulile generale, cel mai important punct de referință este întotdeauna dorința rudelor și ale decedatului. Rudele celui decedat nu numai că pot comanda livrare de coroane funerare din flori vii de la florăria online okflora.ro, ci pot solicita în mod explicit florile preferate sau culorile preferate ale defunctului, dar și dorința de a aduce coroane funerare din flori vii sau buchete luxuriante.

Coroane funerare din flori vii – Trandafiri

Coroanele funerare din trandafiri roșii sunt rezervate pentru cei apropiați, precum soți sau parteneri, părinți și copii. Mai presus de toate, trandafirii roșii închiși la culoare și trandafirii negri subliniază devotamentul, pasiunea și disperarea. Trandafirii albaștri sunt un semn al loialității durabile dincolo de moarte. Trandafirii albi simbolizează puritatea, inocența și loialitatea, în timp ce trandafirii galbeni pot reprezenta recunoștință și buna prietenie. Trandafirii sunt adesea combinați cu gypsophila la înmormântări.

Cale, crini, crizanteme, lalele

Calele albe simbolizează în special confortul și speranța pentru viața de apoi. Cala în roșu, roz și portocaliu este, de asemenea, un simbol al recunoașterii și aprecierii. Crinul simbolizează speranța, lumina și solidaritatea cu Dumnezeu. În culoarea albă, crinul simbolizează respectul, tristețea și afecțiunea față de decedat. Crinul poate fi văzut și ca un simbol al iertării. Crizantema albă în special, reprezintă puritatea și sfințenia. Mai ales la sfârșitul verii, crizantemele sunt adesea folosite la înmormântări în culorile portocaliu, roșu, roz și chiar violet. În simbolistica plantelor, laleaua reprezintă în mod tradițional noroc, afecțiune, dragoste și frumusețe și poate exprima astfel, recunoștință pentru o prietenie ajunsă la sfârșit prin moarte. De asemenea, este adesea folosită pentru a onora frumusețea persoanei decedate.

Narcise, hortensii, gerbera, orhidee

Coroanele funerare din narcise vii în culoarea albă sunt, pe de o parte, un simbol al morții, pe de altă parte, sunt și simbolul creștin al victoriei asupra morții și, prin urmare, reprezintă și primăvara și fertilitatea. În contextul înmormântărilor, narcisa albă simbolizează înaintarea sufletului în viitor. Narcisele sunt, de asemenea, utilizate în mod tradițional pentru a jeli o femeie logodită sau proaspăt căsătorită. O coroană funerară din hortensii vii este foarte potrivită pentru înmormântări. Mai ales în alb, hortensia înseamnă durere. Dar floarea ei întruchipează și frumusețea, respectul, harul și recunoștința. Hortensia poate fi folosită pentru a-ți lua rămas bun de la decedat și pentru a-i dori pace și odihnă veșnică. Gerbera nu este o floare funerară clasică, dar este adesea folosită la înmormântări. Coroana din gerbera în portocaliu transmite lumină și speranță. Mai presus de toate, coroana funerară din orhidee vii arată admirație și apreciere față de decedat. Speciile native de orhidee subliniază nu numai inteligenta, ci și robustețea.

Ranunculus, trandafir, dalia

În contextul unei înmormântări, ranunculus, ca și trandafirul, reprezintă o legătură durabilă, strânsă și melancolică și simbolizează durerea pentru pierderea irecuperabilă a unei persoane. Ca floare de primăvară, ranunculus reprezintă speranța și o nouă viață de apoi. Ranunculus vine în multe culori, iar cel alb, roz și portocaliu este deosebit de potrivit pentru înmormântări. Dalia poate exprima atât opulența, cât și puterea precum și recunoștința și caritatea. În contextul unei înmormântări, dalia este de asemenea potrivită pentru înmormântarea soțului/ partenerului decedat și apoi transmite mesajul loialității eterne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *